Дружина Юних Пожежників.

Дружина Юних Пожежників.

Щодня дня у нашій державі виникає в середньому 150 пожеж, на яких щороку гинуть сотні людей. Одна з поширених причин виникнення пожеж – це пустощі дітей з вогнем.

Тож для того, щоб діти навчилися берегти від пожежі власну оселю, школу, ліс, врожай була створена Дружина юних пожежних. Займаючись у Дружині, юні пожежники виконують дуже важливу справу – допомагають запобігати виникненню пожеж.

Бути юним пожежним – значить бути спритним і сміливим, мужнім та відважним, значить багато знати і уміти.

Перші юні помічники пожежних з'явилися ще наприкінці XIX ст., а у 1901 р. вогнеборці запропонували навчати дітей елементарним знанням пожежної справи в школі юних ополченців. Але перші Дружини юних пожежних офіційно все ж таки з'явилися у 20-30-х роках ХХ століття.

Дружини створюються за наявністю не менше 10 осіб віком від 10 до 17 років. Багаточисельні Дружини діляться на загони та ланки.

З усіма прийнятими до Дружини проводяться заняття з основ пожежної безпеки. Після закінчення навчання діти показують, як вони засвоїли матеріал і їм в урочистій обстановці вручається посвідчення і значок учасника Дружини юних пожежних.

З 1995 року в Україні почали проводитися Фестивалі Дружин юних пожежних.

Наша команда , за доброю традицією, у цьому році виборола почесне друге місце на районному етапі Фестивалю дружин юних пожежників.

Дякуємо Волковій Ксенії Вікторівні за чергаву перемогу!

Кiлькiсть переглядiв: 183

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.